Alpe d'HuZes Nieuws

zaterdag 28 maart 2009

Spinning marathon Rijkerswoerd groot success

Zaterdag 21 maart, de zon schijnt, het belooft een mooie dag te worden. Ronald en ik komen om 9 uur aan bij de sportschool van Kalpesh en Caroline, Fitness & Health Center in Rijkerswoerd. Daar worden we al opgewacht door Myrthe en haar vader Jan en moeder Renee. De Alpe d’HuZes banners worden opgehangen, de inschrijftafel wordt ingericht met allerlei promotiemateriaal, de broodjes (gesponsord door bakkerij Hilvers en de Coop) worden binnengebracht, koffie (gesponsord door Peeze) wordt gezet, Ronald zet een schaal paaseitjes neer en op de bar staan dropjes klaar. Om half tien arriveert Leo Peelen, zilveren medaille winnaar puntenkoers Olympische Spelen, hij zal de opening verrichten. De eerste deelnemers druppelen binnen, iedereen heeft er zin in. Van 10.00 tot 16.00 uur wordt er door vele mensen gefietst, sommige komen 1 uur andere hebben ingeschreven voor 3 uur en plakken er vervolgens nog een uurtje extra aan vast. Ik zie hardlopers, badmintonners, opa’s, oma’s, familie en vrienden die ook weer hun vrienden hebben meegenomen en natuurlijk de sporters van de sportschool.

Na het spinnen wordt er door iedereen nog even gezellig nagepraat, sommige stappen nog even op de Tacx racefiets die klaar staat om virtueel de Alpe d’Huez te beklimmen. Voor de kinderen die met hun ouders meekwamen werd er een streetdance les gegeven.
Op zondag gaan we er van 12.00 tot 15.00 uur nog even tegenaan. Er komen spontaan nog enkele mensen binnenlopen, die mee willen fietsen en van 13.00 tot 14.00 hebben we uur waar veel kinderen in mee fietsen. Het laatste uurtje van de spinning marathon gaat in, Youri en Martijn fietsen samen met mij ook nog een uurtje mee, de laatste zweetdruppels worden er uitgeperst. En dan is het voorbij.

Als alles opgeruimd is zitten Jan, Renee, Kalpesh, Caroline en ik aan de bar met een glaasje rosé en kijken we terug op een heel geslaagde spinning marathon. Bijna alle uren waren volledig bezet, de sfeer was ontzettend goed. De spinning marathon heeft in totaal 2.500,- euro opgebracht. Het bedrag overtreft mijn verwachtingen, maar het allerbelangrijkste van alles was toch wel dat we samen met al die mensen met het hart op de goede plaats iets moois hebben neergezet. Ik kijk met een heel positief gevoel terug op dit weekend. Dit alles was niet mogelijk geweest zonder de inzet van Kalpesh en Caroline die voor dit evenement hun sportschool beschikbaar stelden,de spinning instructeurs die geheel vrijwillig in hun vrije weekend een aantal uren les kwamen geven, de streetdance instructrice die de kinderen vermaakte met een lesje en natuurlijk het barpersoneel dat voor het natje en het droogje heeft gezorgd.

Dank allemaal jullie inzet was hartverwarmend.

Mieke van Veenendaal


Kijk voor meer foto's op het webalbum