Alpe d'HuZes Nieuws

vrijdag 26 juni 2009

Sponsorloop Blinkertschool voor Alpe d’HuZes

Op woensdag 24 juni was het dan eindelijk zover. Circa 200 leerlingen van de Blinkertschool stonden startklaar om hun aandeel te leveren voor de strijd tegen kanker.


De sponsorloop was een gezamelijke actie van de leerlingen van groep 7 onderleiding van juf Sophie. Zij hadden op het speelplein een parcours uitgezet in de vorm van twee Zessen, met als doelstelling minimaal 6666 rondjes te rennen.

Aan het eind van de ochtend bleek dit aantal te zijn verpulverd, de teller stond op het geweldige aantal van 8116 rondjes. Het sponsor bedrag dat hiermee met veel inspanning en enthousiasme bijeen is gebracht, bedroeg maar liefst 2631,40 euro.

Leerlingen, Juffen en meesters van de Blinkertschool en alle aanwezigen bedankt voor deze geslaagde ochtend.



Marcel namens Team Edwin

zondag 7 juni 2009

Weer een geweldige belevenis.


Na een paar rustige maar prachtige dagen in Allemont, ging donderdag 4 juni de wekker om 3.15u. Het was eindelijk zover. We mochten onze krachten gaan meten met de Alpe d'Huez.
Nog beter voorbereid dan vorig jaar stonden we met zijn 6'en aan de start. Gezamenlijk zijn we begonnen aan de eerste beklimming. Prachtig om in de ochtenschemer dat lint van fietsers langzaam tegen die berg op te zien gaan. Het hele team heeft de eerste beklimming doorstaan. Daarna werd het ieder voor zich vanwege het verschil in snelheid en hersteltijd. Al met al hebben we als team toch 23x die berg weten te beklimmen. Een geweldig perstatie, zeker gezien het warme weer.

Alpe d'HuZes 2009 was weer een geweldige belevenis met een prachtig doel.

Nogmaals dank aan iedereen die ons heeft gesteund.

zondag 19 april 2009

Fiets mee!

Onder het motto “Opgeven is geen Optie”. Gaat op 4 juni aanstaande team EDwin, net als vorig jaar, de uitdaging met de berg weer aan.

Fiets ook mee in de strijd tegen kanker!!

Als u in juni niet naar Frankrijk kan om te fietsen voor het KWF! Kom dan op 9 mei aanstaande om 11.00 uur naar de Indoor Cycling Marathon in de Heidehal te Nieuwegein.
Steun team EDwin op weg naar de top van de Alpe d'Huez door mee te fietsen in de strijd tegen kanker. Samen met enkele teamleden van team EDwin kunt u meefietsen voor het goede doel. Een mooie gelegenheid om samen met uw collega’s, sportvrienden en/of buurtgenoten een gezamenlijke prestatie neer te zetten. Doet u mee? Er zijn naast de spinning activiteiten ook allerlei leuke dingen voor kinderen te zien en te doen!

Inschrijven kan op http://www.heidehalopgevenisgeenoptie.nl/

Team Edwin heet u graag welkom en wellicht tot ziens op 9 mei aanstaande in de Heidehal.

Mieke van Veenendaal
Ronald Laagland
Rene Oord
Ton van Horen
Marcel Mensink
Robbert Bosch


Wilt u niet fietsen maar de strijd tegen kanker wel steunen? Stort een bijdrage op 37.31.46.116. t.n.v. Stichting Alpe d’HuZes te Everdingen onder vermelding van betalingskenmerk 00250 voor Team EDwin.

zaterdag 28 maart 2009

Spinning marathon Rijkerswoerd groot success

Zaterdag 21 maart, de zon schijnt, het belooft een mooie dag te worden. Ronald en ik komen om 9 uur aan bij de sportschool van Kalpesh en Caroline, Fitness & Health Center in Rijkerswoerd. Daar worden we al opgewacht door Myrthe en haar vader Jan en moeder Renee. De Alpe d’HuZes banners worden opgehangen, de inschrijftafel wordt ingericht met allerlei promotiemateriaal, de broodjes (gesponsord door bakkerij Hilvers en de Coop) worden binnengebracht, koffie (gesponsord door Peeze) wordt gezet, Ronald zet een schaal paaseitjes neer en op de bar staan dropjes klaar. Om half tien arriveert Leo Peelen, zilveren medaille winnaar puntenkoers Olympische Spelen, hij zal de opening verrichten. De eerste deelnemers druppelen binnen, iedereen heeft er zin in. Van 10.00 tot 16.00 uur wordt er door vele mensen gefietst, sommige komen 1 uur andere hebben ingeschreven voor 3 uur en plakken er vervolgens nog een uurtje extra aan vast. Ik zie hardlopers, badmintonners, opa’s, oma’s, familie en vrienden die ook weer hun vrienden hebben meegenomen en natuurlijk de sporters van de sportschool.

Na het spinnen wordt er door iedereen nog even gezellig nagepraat, sommige stappen nog even op de Tacx racefiets die klaar staat om virtueel de Alpe d’Huez te beklimmen. Voor de kinderen die met hun ouders meekwamen werd er een streetdance les gegeven.
Op zondag gaan we er van 12.00 tot 15.00 uur nog even tegenaan. Er komen spontaan nog enkele mensen binnenlopen, die mee willen fietsen en van 13.00 tot 14.00 hebben we uur waar veel kinderen in mee fietsen. Het laatste uurtje van de spinning marathon gaat in, Youri en Martijn fietsen samen met mij ook nog een uurtje mee, de laatste zweetdruppels worden er uitgeperst. En dan is het voorbij.

Als alles opgeruimd is zitten Jan, Renee, Kalpesh, Caroline en ik aan de bar met een glaasje rosé en kijken we terug op een heel geslaagde spinning marathon. Bijna alle uren waren volledig bezet, de sfeer was ontzettend goed. De spinning marathon heeft in totaal 2.500,- euro opgebracht. Het bedrag overtreft mijn verwachtingen, maar het allerbelangrijkste van alles was toch wel dat we samen met al die mensen met het hart op de goede plaats iets moois hebben neergezet. Ik kijk met een heel positief gevoel terug op dit weekend. Dit alles was niet mogelijk geweest zonder de inzet van Kalpesh en Caroline die voor dit evenement hun sportschool beschikbaar stelden,de spinning instructeurs die geheel vrijwillig in hun vrije weekend een aantal uren les kwamen geven, de streetdance instructrice die de kinderen vermaakte met een lesje en natuurlijk het barpersoneel dat voor het natje en het droogje heeft gezorgd.

Dank allemaal jullie inzet was hartverwarmend.

Mieke van Veenendaal


Kijk voor meer foto's op het webalbum

dinsdag 17 februari 2009

Fiets ook mee in de strijd tegen kanker!!

Ook degene die in juni nìet afreizen naar Frankrijk om de Alpe d’Huez te beklimmen kunnen fietsen om het KWF te steunen! Op zaterdag 21 maart en zondag 22 maart wordt er samen met Arnhemsmeisjefietst een spinningmarathon gehouden waarvan de opbrengsten voor 100% ten goede komen aan het KWF.

Waar
Fitness& health center Rijkerswoerd
Mooieweg 106
6836 AJ Arnhem

Wanneer
Zaterdag 21 maart van 10.00 – 16.00 uur
Zondag 22 maart van 12.00 – 15.00 uur

Hoe
Wilt u deelnemen aan deze spinning marathon klik dan op inschrijven. Uw bijdrage is voor het 1e uur spinnen 15 euro, voor het 2e uur 10 euro en voor ieder volgend uur 5 euro . Maak het bedrag over op rekening nummer 5502597 tav AMC van de Riet. Na ontvangst van de betaling wordt de inschrijving definitief en ontvangt u een bevestiging. Deze bevestiging van inschrijving graag meenemen op de dag van de spinning marathon.
Inschrijven!


Voor info miekevanveenendaal@chello.nl of myrthebrak@kpnplanet.nl

Wilt u niet fietsen maar de strijd tegen kanker wel steunen? Stort een bijdrage op 37.31.46.116. tnv Stichting Alpe d’HuZes te Everdingen o.v.v. Betalingskenmerk 00250 voor Team EDwin.

zondag 8 februari 2009

Samen voor hetzelfde doel

Enthousiast geworden door de verrichtingen van team EDwin van vorig jaar, gaat Myrthe Brak dit jaar zelf deelnemen aan Alpe d'Huzes. Myrthe heeft vorig jaar meegedaan aan de sponsorloop die door Team EDwin was georganiseerd op de Lea Dasbergschool in Arnhem.
Dit jaar gaat zij samen met haar vader zelf de uitdaging aan om de alpe d'Huez te beklimmen en daarmee geld in te zamelen voor de kankerbestrijding. Team EDwin gaat haar daarbij steunen. Samen voor hetzelfde doel. Team EDwin gaat Myrthe helpen bij het organiseren van een spinning marathon in Arnhem (Rijkerswoerd).

Volg de verrichtingen van Myrthe op haar site http://www.arnhemsmeisjefietst.nl/.